Aika: 31.8.-12.9.2014 Paikka: Mattilan tila, Ylä-Kolintie 12 B, 83960 Koli

Hinta: 890 € (sis. opetuksen, kurssimateriaalin, majoituksen, ruokailut ja saunan Mattilan tilalla) Kouluttajat: Mari Korhonen, Ossi Kakko ja vierailevat asiantuntijat

Ilmoittautuminen: sitova ilmoittautuminen 16.8.2014 mennessä ensisijaisesti ilmoittautumislomakkeellaet@elontila.fi tai p. 045-8797999. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuneista peruutuksista ilman pätevää syytä veloitetaan koko osallistumismaksu. Kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 20 ensimmäistä ilmoittautunutta.

Kurssilla perehdytään permakulttuurin etiikkaan, periaatteisiin ja suunnitteluprosessiin kestävämmän yhteisön ja kestävämmän elämäntavan rakentamiseksi. Suunnitteluprosessissa käydään läpi niitä tekniikoita ja työkaluja, joilla kohennamme maaperän ja veden elinvoimaisuutta ja lisäämme ympäristön monimuotoisuutta. Kurssi koostuu luennoista, keskusteluista, ryhmätöistä, käytännön maastoharjoituksista, video- ja DVD –esityksistä ja vierailukäynneistä. Kurssi on tarkoitettu kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita permakulttuurista, kestävämmästä elämäntavasta ja  tulevaisuudesta, luonnonmukaisesta viljelystä ja uskovat, että meidän tulee löytää tapoja, joilla huolehdimme itsestämme, toisistamme ja kotiplaneetastamme. Kurssi soveltuu ympäristöalan ammattilaisille ja opiskelijoille, arkkitehdeille, maisema-arkkitehdeille, luonnonmukaisesta viljelystä kiinnostuneille, hortonomeille, biologeille, kasvattajille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Kurssi antaa valmiudet

– havainnoida luonnon rakennetta ja periaatteita ja soveltaa niitä arjen käytäntöihin – hyödyntää permakulttuurin etiikkaa, periaatteita ja suunnittelutyökaluja kestävämpien rakenteiden, yhteisöjen ja systeemien luomiseen – ymmärtää maaperästä ja vedestä huolehtimisen merkityksen – käyttää permakulttuuria oman kestävämmän elämäntavan rakentamiseen – ymmärtää, kuinka permakulttuurisuunnittelua voidaan soveltaa viljelyyn, puutarhoihin, energiakysymyksiin, rakentamiseen, ympäristösuunniteluun ja yhteisöihin

Tämä permakulttuurikurssi vastaa sisällöltään täysin kansainvälistä ”Permaculture design course”  (PDC) –kurssia.   Kurssin kouluttajina toimivat permakulttuuriasiantuntijat pohjoinen permakulttuuri -blogin perustaja, insinööri AMK Mari Korhonen ja yrittäjä Ossi Kakko, joka  on erikoistunut perinteisiin ruoansäilömismenetelmiin, villivihanneksiin,  omavaraisviljelyyn, luonnonmukaiseen rakentamiseen, ekometsätalouteen ja yhteisöjen rakentamiseen.

Kurssin toteuttaa Elontila (ET) Ay yhteistyössä Vihreä Sivistys- ja Opintokeskus Vision kanssa

  • Ylä-kolintie 12, Kolin kansallispuisto, 83960 Lieksa, Suomi
  • Aug 31, 2014 at 09:00 AM -
    Sep 12, 2014 at 06:00 PM
  • +358(0)45 8797999
  • et@elontila.fi
  • http://www.elontila.fi

Share